Dezinfekcija i ispiranje cevovoda

 

Cevi za vodu za piće moraju biti temeljno očišćenje pre upotrebe. To podrazumeva periodično uklanjanje nečistoća sa unutrašnjih površina cevi i stvaranje higijenski savršenih uslova za korišćenje. Ovo je naročito preporučljivo za restorane, hotele, vrtiće, škole i sve one objekte kojima je ispravnost i čistoća pijaće vode na prvom mestu. Kao i za sve one objekte koji zaista žele da se pridržavaju HACCAP standarda.

Ispiranje se vrši sistemom Ropluse koji za razliku od konvencionalnog ispiranja tekućom vodom, koristi kombinaciju kompresovanog vazduha i vode koji stvaraju talase vodenog pritiska koji svojim delovanjem skidaju nečistoće sa zidova cevi. Ispiranje na ovaj način koristi impuls kompresovanog vazduha kako bi ispiranje bilo kompletno.


Slika Ropuls uređaja:

Ispiranje i dezinfekcija cevovoda - Ropuls sistem

Takođe postoji i mogućnost dodavanja raznih hemijskih sredstava prilikom ispiranja, čime se zidovi cevi oblažu odgovarajućim tankim slojem zaštite koja odlaže ponovno hvatanje kamenca i rđe na zidovima cevi. Kao i dodavanje sredstava za dezinfekciju.

Način ispiranja instalacije pijeće vode možete pogledati ovde.