Preventivna snimanja kanalizacije

Često se dešava da prilikom izgradnje objekta dođe do toga da odmah nakon početka korišćenja objekta počnu da se javljaju problemi sa zagušenjem kanalizacije uprkos savesnom korišćenju iste. Uzrok tome, na osnovu iskustva, može biti:

  1. Veća količina nečistoće (šuta, betona, lepka ili farbe, raznorazni građevinski alat i materijal) koja je nepažnjom ili nesavesnim ponašanjem radnika zapala u cevi prilikom izgradnje samog objekta.
  2. Gubljenje pravilne geometrije cevi (naprsnuće, pucanje, krivljenje ili sleganje) čiji je najčešće uzrok sleganje zemlje ili posledica neadekvatnog sabijanja.
  3. Nepravilan pad (kontra pad) kao rezultat nestručnog postavljanja kanalizacionih cevi…

Da bi ste sprečili ova neprijatna iznenađenja, ali i mnoga druga preporučujemo Vam, a što je na zapadu praksa, da se nakon završetka radova izvrše preventivna i kontrolna snimanja izvedenih instalacija kamerom. Na ovaj način se utvrđuje njihova ispravnost kako bi se na vreme i blagovremeno otklonili uočeni kvarovi, a čije uklanjanje nakon početka korišćenja objekta je višestruko skuplje a ponekad i vrlo teško izvodljivo.

Prilikom snimanja kanalizacije kamerom, u zavisnoti od želje korisnika dobija DVD sa snimkom koji služi kao dokaz investitoru ali i izvođaču da su radovi izvedeni stručno i profesionalno, kao i nacrt cevovoda sa ucrtanim šahtоvima, dubinom cevi i vrsti materijala od kojeg je cev napravljena kao i detaljan izveštaj i komentar snimanja. Primer jednog našeg detaljnog izveštaja video inspekcije možete preuzeti ovde.

Takođe, pored vizuelne inspekcije, vršimo i ispitivanje kanalizacionih sistema na vodonepropusnost.

Posedujemo i sertifikate da smo prošli obuku i osposobljavanje za rukovanje i korišćenje sistema za video inspekciju cevnih instalacija. (Sertifikati)